Kort (geografi) - Alpes-Maritimes

Alpes-Maritimes
Alpes-Maritimes er et fransk departement, placeret i det sydøstlige hjørne af Frankrig, grænsende op til Italien. I 2007 var indbyggertallet i departementet på 1.097.046 og det dækker et areal på 4.299 km². Departementet består af 2 arrondissementer og er en del af regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA). Hovedbyen er Nice og indbyggerne kaldes Maralpins. Præfekten hedder Adolphe Colrat.

Departementet Alpes-Maritimes er oprettet ved lov af 23. juni 1860.

Grunden til den sene oprettelse (de fleste franske departementer er oprettet i 1789) er, at først i 1860, blev Grevskabet Nice en del af Frankrig efter løsrivelsen fra Kongeriget Sardinien, i øvrigt sammen med Puget-Théniers.

Det nye departement kom herefter til at bestå af det tidligere grevskab Nice, der blev til arrondissementerne Nice og Puget-Théniers samt af en del af departementet Var, der blev til arrondissementet Grasse.

Arrondissementet Puget-Théniers blev nedlagt i 1926. Og departementet består derfor i dag af 2 arrondissementer: Grasse og Nice.

 
Kort (geografi) - Alpes-Maritimes
Land - Frankrig
Tricoloren
Frankrig (France), officielt Den Franske Republik (République française), er et land i Vesteuropa. Frankrig har kyst mod Atlanterhavet, den Engelske Kanal, Nordsøen og Middelhavet. I syd grænser det mod Spanien og Andorra, i øst mod Italien, Monaco og Schweiz og i nordøst mod Tyskland, Luxembourg og Belgien. Uden for Europa grænser franske besiddelser til Brasilien, som er den længste grænse (673 kilometer), til Surinam og til Sint Maarten.

Frankrig er en demokratisk republik med en præsident, der har visse magtbeføjelser. Landet har siden starten af EU været aktiv i det europæiske samarbejde, og er med sine næsten 67 millioner indbyggere (2014) EU's næststørste medlem. Landet er medlem af G8, NATO og er et af fem lande i verden med en fast plads i FN's sikkerhedsråd.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
EUR Euro (Euro) € 2
ISO Sprog
EU Baskisk (Basque language)
BR Bretonsk (Breton language)
CA Catalansk (Catalan language)
FR Fransk (French language)
CO Korsikansk (Corsican language)
OC Occitansk (Occitan language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Andorra 
  •  Belgien 
  •  Italien 
  •  Luxembourg 
  •  Monaco 
  •  Schweiz 
  •  Spanien 
  •  Tyskland 
Subnational enhed
Land, State, Region,...
Airport